orota002.jpgorota004.jpgorota005.jpgorota008.jpgorota016.jpgorota022.jpgorota026.jpgorota030.jpgorota031.jpgorota042.jpgorota045.jpgorota047.jpgorota051.jpgtil15.JPGtil26.JPG

Fúvóstábor a ditrói fiataloknak

Tavalyi ötlet alapján bővült a gyergyóditrói fúvószenekar, és ennek köszönhetően harminc gyermek fellépéseit övezi nagy siker, ők aktív tagként szerepelnek a község életében, és minden héten egy alkalommal találkoznak, gyakorolnak, tanulnak hangszeren játszani. Ezeknek a gyerekeknek szerveztek tábort augusztus utolsó hetében a Ditrói Önkormányzat az Orotva Egyesület és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.

A többnapos tábor helyszíne a Bucsin-tető volt, ahol lehetőséget adtak a zeneszerető gyermekeknek, hogy tanárok segítségével letegyék és mélyítsék a zene és a hangszertanulás alapját. Az itt szerzett tudást kamatoztathatják majd a jövőben, és a községi rendezvényeiken való fellépés során megörvendeztetik a helyi lakosságot és az ide érkező vendégeket egyaránt.

A helyi önkormányzat fontosnak tartja a tehetséggondozást és a fejlődés lehetőségének megteremtését, annak reményében, hogy ezeknek a gyerekeknek közösséget tudnak biztosítani a fúvószenekar keretén belül és ilyen táborokkal összeis tudják majd tartani őket.

Minden jog fenntartva - orotva.ro 2018